Åpen barnehage arrangerte loppemarked til inntekt for TV-aksjonen

Onsdag 13 juni var det duket for det første arrangementet for TV-aksjonen i Arendal. Åpen barnehage stilte med loppemarked på Torvet.

Nå er årets TV-aksjon i gang for fullt. Både store og små rundt om i Norges land har allerede begynt å arrangere aktiviteter til inntekt for TV-aksjonen.

Åpen barnehage drives av Kirkens Bymisjon. Det er et utradisjonelt barnehagetilbud for barn i alderen 0-6 år. Det som skiller Åpen barnehage fra ordinære barnehager er at barna kommer sammen med en voksen omsorgsperson, som er til stede for barnet den tiden det er i barnehagen. Barnehagen har en kontaktskapende funksjon og kan være med å bidra til å utvikle felleskap i nærmiljøet. Det er en møteplass som også gir voksne gode muligheter for å etablere sosiale nettverk. Det har vist seg å stemme, og både foreldre og frivillige var med på å sørge for et hyggelig og ryddig loppemarked. Det ble solgt vafler og Syrisk kake og Åpen barnehage forteller om god stemning, smil og latter.

- Det er jo tidlig, men vi har en så positiv og engasjert foreldregruppe her i Åpen barnehage. De hadde et ønske om å gjøre noe ekstra for å bidra til årets TV-aksjon. Siden noen av barna begynner på skolen til høsten så bestemte vi oss for å arrangere loppemarkedet nå slik at de barna også kunne bli med. Men, vi kommer selvsagt til å engasjere oss for TV-aksjonen til høsten også, forsikrer Kristin Mathisen, pedagogisk leder for Åpen barnehage.