Bokn kommune høyner innsatsen: - 40 kroner per innbygger

Øykommunen Bokn, sør for Haugesund, preges av dugnadsånd og giverglede. I mange år har kommunen hatt andreplassen i Rogaland over TV-aksjonens givere.

Tormod Våga, Ordfører i Bokn kommune. Foto: Jorunn B. Eia

-Årets innsamling til Kirkens Bymisjon angår oss alle. De fleste av oss har noen vi kjenner som nyter godt av det gode arbeidet som Bymisjonen gjør, sier en entusiastisk ordfører, Tormod Våga. -I år skulle vi være tidlig ute med å ta beslutning om kommunens bidrag, og i Formannskapsmøtet kom det forslag om å høyne fra 30 til 40 kroner per innbygger. Dette ble støttet av alle. Nå utfordrer vi alle kommuner i Rogaland om å høyne sitt bidrag i forhold til i fjor!

Den evige toeren?

Bokn kommune har vært nummer to i Rogaland i mange år. Er Bokn den evige toeren? -Vi vet at Utsira er vanskelig å slå, og vi er imponert over det de gjør der ute. Vi ruster ikke til kamp, men det hadde vært kjekt og nådd til topps en gang, sier ordføreren, og legger raskt til at han unner Utsira førsteplassen.

Årets begivenhet

Skolebasaren som tradisjonelt går av stabelen fredag før TV-aksjonen, når stadig nye rekorder. -Hele grunnskolen er med på arrangementet, privatpersoner og næringsliv gir gaver til basaren og kommunens innbyggere stiller opp. Ordføreren er alltid tilstede iført TV-aksjonens t-skjorte, holder appell og motiverer og inspirerer folk til innsats, både som bøssebærere og givere. Det gleder jeg meg til også i år, sier Tormod Våga. -TV-aksjonen er stor i Bokn. I fjor syklet Bokn sykkelklubb med bøsser og vi har alltid full dekning med bøssebærere. De lengste rutene ligger rundt en mil borte fra basen på Boknatun, så her blir det både trim og gode gjerninger.

-Jeg vil si det slik at hele kommunen deltar på en eller annen måte. Det er jeg veldig stolt av!

 

Fakta:

Innbyggere: 844

Øykommune i Rogaland. Tre bebodde øyer, Ognøy, Austre Bokn og Vestre Bokn og 123 småøyer og holmer.

Industri: jordbruk, oppdrett, fiskeri, plastindustri

Grenser til Karmøy, Tysvær, Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy.

Høyeste punkt: Boknafjellet på 294 moh.