De håper byens boligblokker gjør et unntak i år

Årlig slipper bøssebærere fra TV-aksjonen ikke inn i flere boligblokker. I år håper Lucas Treichel og Sebastian Andreassen Joa på endring.

 


ENGASJERTE ELEVER; Lucas Treichel og Sebastian Andreassen Joa kjører rundt i Sandnes og henger opp nabovarsler. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Tirsdag skrev Sandnesposten om de to elevene fra Vibemyr skoleverksted som mandag var ute for å henge opp nabovarsler i byens boligblokker. De håper bøssebærerne som skal ut og gå for TV-aksjonen i år slippes inn i flest mulig blokker. Duoen skal bruke uken på å nå alle blokker hvor bøssebærerne ikke automatisk kommer seg inn.

- Bøssebærerne kommer seg ikke inn i mange boligblokker fordi mange blokker ikke slipper inn andre enn de som bor der, sier Sebastian Andreassen Joa.

- Nå henger vi opp plakater som minner om at bøssebærerne kommer søndag, og håper folk tar godt imot dem, sier de to.

- Jeg er sjåfør mens Sebastian er kartleser, sier Treichel om samarbeidet de to medelevene imellom.

Et viktig stykke arbeid

Vibemyr skoleverksted er et tilrettelagt opplæringstilbud på videregående nivå. Skoleverkstedet eies av Kirkens Bymisjon, og elevene har hatt flere viktige oppgaver i forkant av TV-aksjonen. I år går inntektene fra TV-aksjonen til nettopp Kirkens Bymisjon. Men årlig går TV-aksjonen trolig glipp av betydelige inntekter fordi bøssebærere ikke slippes inn i boligblokker og borettslag. Derfor er det et viktig stykke arbeid som gjøres av skoleverkstedet nå i forkant.

- Borettslag ønsker ikke dørselgere og lignende på dørene. Det har jeg stor forståelse for. Men vi håper borettslagene gjør ett unntak i år og velger å slippe bøssebærerne fra TV-aksjonen inn, sier Tore Sværen som er leder ved Vibemyr skoleverksted.