Hemne videregående skole arrangerer skoleløp til inntekt for TV-aksjonen

- Utenforskap er et alvorlig sosialt problem som berører mange i landet vårt, ikke minst elever i videregående. Derfor lar vi fag være fag og slår et slag for et varmere og mer inkluderende samfunn torsdag 18. oktober, forteller elevrådsleder ved Hemne Videregående skole Nils Forren.


Årets beste skoledag

Gjennom enten å gå eller jobbe seg gjennom en løype på ca. tre kilometer skal rundt 150 elever gå Kirkens Bymisjons ærend i kampen for et varmere og mer inkluderende samfunn. Fokuset er fellesskap og samhold og også foresatte inviteres til å slå følge med elevene. Nå håper de på at det blir flere hundre joggende hemnværinger som fargelegger Kyrksæterøra bymisjonsoransje den 18. oktober. Årets beste skoledag!, lover Forren og resten av elevrådet.

Penger i kassa

Mange bedrifter har allerede takket ja til å stille opp som sponsorer. For til tross for synlig engasjement ønsker Hemne å kunne skilte med at det drar inn noen kroner i kassa til TV-aksjonen. Nå er de spente på hvor mye de greier å samle inn.

Skal slå naboskolen

Hemne er en MOT-skole og elevrådet har derfor valgt å kalle arangementet “MOT-joggen”.

Inspirasjon til solidaritetsaksjonen har elevrådet hentet fra naboskolen Guri Kunna videregående skole, som i flere år har arrangert “MOT-jogg” til inntekt for gode formål.

- Målet er helt klart å slå Guri Kunna. Vi er færre elever, men vi satser på å bli best. Det jobbes med å få ordnet en livesending mellom skolene for å skjerpe konkurranseinstinktet, avslutter Forren.