Nå er bøssebærerne ute og går!

Klokken 16 brakte det løs; da la 100 000 bøssebærere ut på årets viktigste søndagstur. Ta dem godt imot!


FRA VENSTRE: Matilde Samuelsen Buer, Maria Slyngstad Klitzing og Khalil Shahin Hasso

Det meldes om god stemning og giverglede over hele landet. Barn og unge, foreldre og besteforeldre har tatt turen ut for å bidra til å gi mennesker som står utenfor mulighet til å oppnå egne mål og drømmer.

- Det er helt fantastisk at hundretusen bøssebærer nå er ute og går for et varmere og mer inkluderende samfunn. Hver enkelt bøssebærer er med på å gjøre en forskjell. Takket være deres innsats kan Kirkens Bymisjon gjøre mer for flere, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Flere betalingsmuligheter

Selv om mange husker på å ta ut kontanter til bøssebærerne, er det heldigvis mulig å bidra på andre måter. Når bøssebærerne er ute å går, mellom klokken 16 og 18, vil man kunne betale med Vipps. I dette tidsrommet vil bidraget registreres som bøssebeløp på den kommunen man befinner seg i. Vipps nummeret står på bøssen og på egne lapper som bøssebærerne blir utstyrt med når de skal ut og gå.

- Dette gjør at folk slipper å gå løs på ungenes sparegriser, i stedet kan de ta opp telefonen og gi mens bøssebærerne står på døra, sier aksjonsleder Vibecke Østby.

I år har det også blitt gjennomført rekordmange innsamlinger via Spleis. Skoler, barnehager, trossamfunn, foreninger og en rekke privatpersoner har startet egne innsamlingsaktiviteter, og så langt samlet inn nesten fem millioner kroner.

- Det er utrolig rørende at så mange har engasjert seg og samlet inn penger helt på eget initiativ, sier Vibecke Østby.

Får du ikke gitt til bøssebæreren, åpnes alle giverkanaler klokken 18, når bøssebærerne er ferdige å gå – følg med på blimed.no.