Statsministeren "I jobb" på Lillestrøm

Tirsdag var statsminister Erna Solberg ute med arbeiderne fra Kirkens Bymisjons arbeidstiltak på Lillestrøm for å rydde.


Foto: Torstein Ihle. Avbildet: Statsminister Erna Solberg og arbeidstaker Arild Nyheim.

Sammen med Arild Nyheim og Kim Andre Åsmann plukket hun søppel i byens gater. Kirkens Bymisjons tiltak “I jobb” er et lavterskel arbeidstilbud for mennesker som av ulike grunner har falt utenfor ordinært arbeidsliv. Arbeidslaget til “I jobb” er synlige i gatene. Lokalmiljøet legger merke til arbeidstakerne, som uansett vær og føreforhold holder gatene i Lillestrøm rene for søppel og skrot. Oppmerksomheten bidrar til å gi stolthet og selvrespekt for de som deltar.

Etter endt arbeidsøkt med statsministeren var det tid for høstsuppe rundt bordet på Kirkens Bymisjons kafe. Her gikk samtalen om hvor viktig det er å ha en jobb å gå til og et møtested der man kan dele et måltid og en samtale.

Foto: Torstein Ihle. Avbildet: Adelheid Firing Hvambsal(generalsekretær i Kirkens Bymisjon), statsminister Erna Solberg og arbeidstaker Kim Andre Åsmann i samtale.

- Bymisjonen gjør et utrolig viktig arbeid. Det finnes folk som av ulike grunner ikke er i jobb, og selvrespekten som en jobb gir er viktig, sier Solberg.

- Det er fint å ha noe å gå til som gir meg en følelsen av å være en del av samfunnet. Gjennom “I jobb” føler jeg at noen trenger meg og at jeg gjør noe nyttig. Etter endt arbeidsdag føler jeg at jeg har gjort noe meningsfullt. For meg er det viktig både for helse, hode og kropp, forteller arbeidstaker Kim Andre Åsmann.

Han har deltatt på “I jobb” i Kirkens Bymisjon i ti år. I forbindelse med årets TV-aksjon har han strikket skjerf som skal deles ut som et symbol på ønsket om et varmere samfunn.

- Jeg har begynt på et fjerde skjerf nå. Det skal jeg beholde selv, smiler han.