Superfrivillig Rolf har stilt opp for TV aksjonen i over 40 år!

Rolf Hansen fra Sør-Odal kommune i Hedmark har vært bøssebærer og frivillig for TV-aksjonen helt siden oppstart i 1974.


En ekte ildsjel

Rolf er aktiv i lokalmiljøet og i 2014 ble han tildelt Sør-Odals kommunes ildsjelpris. På spørsmål om hva som motiverer ham til å engasjere seg for TV-aksjonen år etter år er han beskjeden når det kommer til egen innsats, men skryter gladelig av givergleden i kommunen.

- Jeg synes TV-aksjonen er viktig, og her i Sør-Odal er folk flinke til å gi. Det å strekke ut en hånd og hjelpe andre er noe alle burde være med på. Hjelp er noe de fleste av oss trenger i løpet av livet, når man da får spørsmål om å bidra til å hjelpe noen, da er det bare å trå til, sier han.

Rolf startet som bøssebærer, men tok over stafettpinnen som rodeleder da han ble valgt inn i kommunestyret i 1987. Han trives med å være rodeleder og opplever at TV-aksjonen er med på å samle lokalsamfunnet.

- Det er veldig hyggelig her i Galterud i Sør-Odal på aksjonsdagen. Vi treffes rundt en time før bøssebærerne skal ut å gå. Da serverer vi kaffe, deler ut rodekart og åpner opp for spørsmål fra bøssebærerne. Noen ganger har vi hatt musikkinnslag også. Som rodeleder treffer jeg blide og trivelige folk som er villige til å gi av tiden sin. Vi har ti roder her i Galterud, men på grunn av store avstander har vi delt opp noen, slik at vi har 14 bøssebærere totalt. Alle drar sin monn, konstaterer Rolf.

Når aksjonsdagen er over ser han ingen grunn til å ligge på latsiden. Han snakker med alle bøssebærerne om hvordan det gikk og takker dem for innsatsen.

- Også minner jeg dem på at de må være forberedt på at jeg kontakter dem til neste år også.

- Støtt TV-aksjonen! Det er viktig og noe som når alle, avslutter han.

TV-aksjonen ønsker å rette en stor takk til Rolf for innsatsen han gjør!