Tastaveden skole i Stavanger strikker laaaangt skjerf!

Strikkeprosjektet er en del av skolens engasjement for TV-aksjonen, som i år går til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.


Klarer de å strikke landets lengste oransje skjerf? Elever, lærere og foresatte skal strikke fra 15. oktober til 19. oktober. Garn og strikkepinner skal deles ut til alle klassene.

Søndag 21. oktober samles hele Norge til årets viktigste søndagstur. 7000 frivillige over hele landet engasjerer seg fram mot aksjonsdagen, så alt er klart for at 100 000 av oss skal kunne gå med bøsse denne søndagen. Mange av de frivillige er med år etter år, og i hele landet stiller alt fra ordførere og næringsliv til idrettslag og skoler opp for TV-aksjonen. Alle skal med når verdens største dugnad skal arrangeres for 44. gang. Tastaveden skole er intet unntak.

- Dette blir kjekt! Elevene kan ta med seg strikketøyet hjem, få hjelp hjemme eller av strikkeglade venner. Noen klasser er på leirskole den uken, men tar strikketøyet med seg. Personalet på skolen skal sy alle skjerfene sammen, og så skal den kjente Fargegaten i Stavanger kjøpe det laaaaange skjerfet og henge det opp i gaten, forteller en engasjert Cille Ihle, miljøterapeut på Tastaveden skole og leder av TV-aksjonens Byaksjonskomité i Stavanger.

Gjennom Spleis.no har skolen laget sin egen innsamlingsaksjon.

- Vi har fått god pris på garnet fra House of Yarn, skolen betaler strikkepinnene og vi regner med at utestedene i Fargegaten gir så det monner på Spleis, Vipps og på bøsser den 21. oktober. Skolen gir også en sum, sier hun.

Det er gode tradisjoner på Tastaveden for innsamling til TV-aksjonen.

- I fjor hadde vi yoga for hele skolen, og året før gikk vi tur rundt Breiavannet, et lite vann i Stavanger sentrum. Det er viktig å gjøre ting sammen! Nå gleder vi oss til å sette i gang! I oktober skal Stavanger bli oransje.

Tastaveden skole med en engasjert rektor i spissen, utfordrer alle skoler i landet til å bidra med spennende aktiviteter til TV-aksjonen.

Les mer om bakgrunnen til de oransje skjerfene her.

Oppskriften til de oransje skjerfene finner du her.