Turbingo til inntekt for TV-aksjonen

Søndag 16. september ble det arrangert turbingo i Spjelkavik i Ålesund. Små og store var samlet for å oppleve en annerledes tur i skogen og for å støtte opp om et varmere og mer inkluderende samfunn.


 

Arrangør Jan Ketil Vinnes har vært en aktiv ildsjel for TV-aksjonen i mange år. Han har tidligere arrangert motbakkeløp, men bestemte seg for å prøve ut turbingo for å mobilisere enda flere deltakere. Videre har han fokus på gode opplevelser og liker å bruke naturen når han organiserer aktiviteter.

- Jeg så noen som hadde arrangert turbingo i nabolaget og registrerte at det var mange barnefamilier som deltok. Ting gjør oss ikke rikere, men gode opplevelser gjør det!, sier Jan Ketil.

Det var rundt 500 ivrige deltakere som stilte opp på turbingo, med påfølgende loddtrekning, utdeling av is til barna og salg av pølser og kaker. Arrangementet samlet inn nesten 50.000 kroner, og Jan Ketil er svært fornøyd med oppmøte.

- Jeg opplever at TV-aksjonen er med på å samle lokalsamfunnet. Lag og foreninger stiller opp på tvers av interesser og gjør noe sammen for en god sak. Ved å vise hjertevarme ovenfor mennesker vi møter vil vi gjøre livet enklere for alle. Et av hovedproblemene i det samfunnet vi lever i er ensomhet. Hvis vi kan være med på å skape et varmere og mer inkluderende samfunn vil jeg være med på det. Jeg synes det er viktig å hjelpe de som ikke har det så godt, det gir mening til livet, forteller Jan Ketil.