TV-aksjonsjubileum for Moster skule

For 20. året på rad arrangerer Moster skule Åpen dag til inntekt for TV-aksjonen.

Planleggingen er allerede i gang. Før aksjonsdagen 21.oktober lærer elevene om årets TV-aksjon. Deretter deles de inn i aktivitetsgrupper. Dans, musikk og drama skal sette opp forestilling.

- Åpen dag har blitt et populært innslag på skolen. I fjor satte vi innsamlingsrekord på 95.000 kroner, men det viktigste er at alle elevene er med på å gjøre noe for andre, forteller rektor Merete Johanne Fjellheim.

Kjøkkengruppen og formingsgruppen står for kaféer og salgsboder. Her deltar også de yngste klassene, som baker og lager produkter som selges i bodene. For å synliggjøre Åpen dag er det i tillegg satt opp en egen PR-gruppe.

- Det er fantastisk å se hvor engasjerte elevene blir. Da er det hyggelig at foreldre og nærmiljøet setter pris på innsatsen. Det var godt oppmøte i fjor, og vi hadde mange flotte bidragsytere og sponsorer, både fra privatpersoner og bedrifter, forteller rektoren.

Moster skule er ikke alene om å engasjere seg for TV-aksjonen i Bømlo kommune. De har godt selskap av Svortland og Meling skule, som samlet inn henholdsvis 120.000 og 46.000 kroner i fjor. I likhet med Moster er TV-aksjonen en hjertesak, og nå har det blitt tradisjon å bidra. Også her blir det Åpen dag med loddsalg, underholdning og andre spennende aktiviteter. I tillegg setter de av god tid til TV-aksjonens undervisningsopplegg.